Zapowiadany na weekend 17-18 października festiwal food trucków w Policach ma się odbyć pomimo dodatkowych ograniczeń wprowadzanych od 17 października w związku z epidemią koronawirusa. Organizatorzy zapewniają, że dochowają zasad bezpieczeństwa i proszą gości, aby też ich przestrzegali.
– Wydarzenie jest zorganizowane w formie food courtu, działamy jak restauracja – wyjaśnia Magda Okulewicz, przedstawiciel organizatora. – Spożywanie posiłków możliwe jest w strefie konsumpcyjnej. Ławostoły będą rozstawione w bezpiecznych odległościach oraz na bieżąco dezynfekowane. Stawiamy przede wszystkim na zasadę DDM: Dystans, Dezynfekcja, Maseczki. Ławostoły będą rozstawione w odległościach minimum 2-3 metry od siebie, goście proszeni są o zachowywanie odległości w trakcie oczekiwania po zamówienia, w kolejkach do zamówień oraz na terenie. Na ławostołach oraz przy każdym wystawcy znajdą się płyny do dezynfekcji do dyspozycji gości, stoły będą na bieżąco dezynfekowane. Uczestnicy food courtu zobowiązani są do zasłaniania ust i nosa poza czasem konsumpcji.
Organizatorzy proszą również o zachowanie odpowiedniej odległości od siebie w trakcie przebywania na terenie wydarzenia (w szczególności w kolejkach).
Food court stanie na terenie w pobliżu skrzyżowania ulic Piłsudskiego i Wyszyńskiego. Objazdowe bary będą czynne w sobotę i w niedzielę w godz. 12:00-20:00. Tu można znaleźć listę zapowiadanych food trucków.
fot. Festiwal Smaków Food Trucków